3 DRESSINGI Z BLENDERA BEZ OLIWY (wg DR FUHRMANA)
&
Winegret to nuda? No właśnie, czym by go zastąpić? Nie ma szybszej sałatki, niż gdy wyjmiesz samodzielnie przygotowany sos z lodówki … dodasz warzywa, orzechy lub pestki i gotowe! Oto 3 propozycje amerykańskiego lekarza i dietetyka dr Fuhrmana, zwolennika diety roślinnej, antyzapalnej i twórcy indeksu odżywczości pokarmów ANDI. Proste, smaczne i ciekawe!
&
1/ Sezamowo-pomarańczowy – zblenduj: 1 pomarańcza+garść nerkowców+garść nasion sezamu niełuskanego+po 1 łyżeczce soku z cytryny, octu jabłkowego lub winnego, dopraw sól pieprz do smaku
&
2/ Orzechowo-rodzynkowy – zblenduj: 2 garście orzechów włoskich+2 garście rodzynek+4-5 łyżek octu winnego/jabłkowego+1 łyżeczka musztardy+1 ząbek czosnku+1/2 szkl wody+szczypta tymianku
&
3/ Nerkowcowy – zblendować: 1/2 szkl nerkowców namoczyć 2-3 godz, odsączyć, zmiksować na pastę+1/2 szkl wody+dodatki według upodobań i smaku: sok z cytryny/ czosnek/curry/sos sojowy/musztarda/zioła
&
Smacznego! Który Wam się najbardziej podoba? 1,2 czy 3?
&
Odżyw się, a odżyjesz!
3 MAGICZNE DRESSINGI DO SAŁATY

